Ga jij verhuizen, of is je huis behoorlijk toe aan nieuwe meubels? Het kopen van nieuwe meubels pak je graag zorgvuldig aan. Materiaal is een belangrijk aspect van meubels. Het bepaalt de uitstraling van de ruimte. Daarnaast wil je ook een meubel dat lang meegaat, dat niet te veel onderhoud vergt en een beetje lief is voor je portemonnee. In dit artikel zetten we vier materialen uiteen en vertellen we je alles over de voor- en nadelen ervan.

Leer

Leer is geen heel conventioneel materiaal voor een bank of stoel (we hebben het hier over de bekleding en niet over de stoel in zijn geheel). Toch heeft leren bank- of stoelbekleding een hoop voordelen ten opzichte van stof. Leer ziet er stijlvol uit, gaat lang mee en is makkelijker schoon te houden dan stof. Leer met een goede beschermlaag is ook uitstekend bestand tegen krassen. Leren meubels van ShopX zijn een uitstekende keuze voor jouw woonkamer.

Hout

Hout is al jaren het populairste materiaal voor meubels, met name eikenhout. Hout is een natuurproduct en geeft daarom een zachte, verwelkomende uitstraling. Uitstekend voor huizen met een meer klassiek interieur. De meeste houtsoorten gaan bij goed onderhoud ook lang mee. Elke houtsoort heeft helaas ook wat nadelen. Zo zijn eikenhouten meubels ontzettend zwaar. Hout vereist soms ook onderhoud, het moet geolied of geschuurd worden. Hier moet je wel tijd voor willen maken. Sommige houtsoorten hebben de neiging om onder invloed van vocht en temperatuur uit te zetten of te krimpen.

MDF

MDF is eigenlijk ook een soort hout. MDF-platen zijn gemaakt van samengeperste houtvezels. MDF-platen zijn ontzettend sterk en zijn makkelijk te schilderen in je favoriete kleur. Ze bevatten immers niet de nerven van gewoon hout. MDF is bovendien een stuk goedkoper dan massief hout. Een nadeel van MDF is dat het heel slecht tegen vocht kan. Geen optie voor meubels in de keuken dus.

Kunststof

Meubels van kunststof? Jazeker! De kunststof meubels van tegenwoordig zien er hartstikke mooi uit. Kunststof heeft ontzettend veel voordelen. Het is ontzettend sterk en bestand tegen beschadigingen, daarom is kunststof een ontzettend duurzaam materiaal. Bovendien vraagt kunststof geen onderhoud. Kunststof is helaas niet geschikt voor elk interieur. Als jij graag voor de klassieke, rustieke look wilt gaan is kunststof geen ideaal materiaal. Kunststof meubels komen het best tot hun recht in strakke en industrieel geïnspireerde ruimtes. Welk materiaal past bij jou? Maak een keuze en bezoek vandaag nog een online meubelzaak om je bestelling te plaatsen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *